Despre mine


Iris Gogorici


Pentru ca oamenii au nevoie sa vada diplome si titluri, trebuie sa spun si eu cate ceva despre calitatea in care scriu despre adevar si minciuna pe acest blog.

Prin urmare ... sunt psiholog. Un psiholog specializat in analiza comportamentala. Analiza comportamentala este un domeniu foarte vast iar specializarile mele in acest domeniu sunt profiling-ul, tehnicile de interviu si interogare, evaluarea adevarului si credibilitatii si FACS (Facial Action Coding System).  Mai pe scurt si mai pe romaneste, sunt specializata in "detectarea minciunii" prin folosirea unor tehnici de interviu si a analizei microexpresiilor faciale si a microindiciilor comportamentale, prin analiza discursului, precum si prin analiza miscarilor muschilor fetei.

Pentru cunoscatori, microexpresiile si FACS sunt rezultatul cercetarilor efectuate pe parcursul a mai bine de 40 de ani de catre Paul Ekman, psiholog american si autoritate in domeniul analizei emotiilor si a modului in care acestea se manifesta in comportamentul nostru, respectiv prin expresii faciale, microexpresii si indicii la nivelul limbajului verbal si nonverbal. Si, tot pentru cunoscatori, da, cele de mai sus sunt in realitate aceleasi lucruri pe care le vedeti in celebrul serial de televiziune "Lie to me". Bineinteles ca realitatea nu este atat de simpla precum filmul, insa filmul are la baza suport stiintific autentic.
Pentru "necunoscatori" :) ... vizitati blogul si o sa fie mult mai usor de inteles ce vreau sa spun ;)

Ce fac cu specializarile astea? Consultanta in negocieri, business forensics, recrutare de personal, public speaking etc. Training de negociere, vanzari, comunicare persuasiva, comunicare nonverbala, motivatie, public speaking.

Revenind la diplome si titluri, iata-le:

* Psiholog - Universitatea "Titu Maiorescu", Facultatea de Psihologie
* Psihoterapeut - Psihoterapie Ericksoniana & Hipnoza Clinica - Federatia Romana de Psihoterapie
* Master in Psihologie aplicata in aparare si securitate nationala - Universitatea Bucuresti, Facultatea de Psihologie
* Specialist in analiza comportamentala/Profiling & Behavior, Truth & Deception - California University
  of Pennsylvania, Institute of Criminological and Forensic Sciences
* Specialist in Evaluarea Adevarului & Credibilitatii - Paul Ekman Group
* Specialist FACS (Facial Action Coding System) - Paul Ekman Group ... singurul FACS coder din Romania pana la acest moment ;)

Daca cele de mai sus nu sunt satisfacatoare, daca doriti mai multe informatii, daca pur si simplu aveti nevoie de informatie pe care credeti ca eu o detin, daca doriti sa colaboram etc. etc. etc., ma puteti contacta pe adresa de email iris@irisgogorici.com sau folosind formularul de contact de mai jos.

Si, nu uitati: mintiti frumos! :)

Iris
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu